top of page

vr 17 sep

|

Moergestel

BEELDKRACHT

Krachtig werk van Atelier Beeldkracht Oisterwijk door mensen met dementie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
BEELDKRACHT
BEELDKRACHT

Time & Location

17 sep 2021 20:00 CEST – 27 sep 2021 17:00 CEST

Moergestel, Sint Jansplein 5, 5066 AR Moergestel, Netherlands

About the event

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. Sinds mei 2015 wordt er wekelijks getekend en geschilderd in de ateliers die we huren bij de Krekul. De begeleiding is in handen van professionele kunstenaars die worden ondersteund door een team betrokken en bekwame vrijwilligers.

Bij Beeldkracht gaat het om kunstbeoefening. De cursisten leren hoe ze hun leefwereld en emoties kunnen vertalen in beelden. Er wordt zowel figuratief als abstract gewerkt en er is ruimte voor experiment in materialen en technieken. Kunst is het middel tot communicatie en onze cursisten ervaren een enorme vrijheid. Ze hoeven niet te voldoen aan bepaalde verwachtingen en ontdekken nieuwe talenten en mogelijkheden.

Bij Beeldkracht gaan we uit van wat er wél kan. Door in te zetten op mogelijkheden i.p.v. uit te gaan van beperkingen die samenhangen met dementie/geheugenverlies, ontwikkelen onze cursisten zich op een positieve manier. Dit draagt enorm bij aan het gevoel van welzijn en autonomie in een periode waarin er sprake is van verlies.

De expositie bij Galerie de Verdieping is het slotstuk van een project waaraan onze cursisten 4 maanden hebben gewerkt. Ondanks Corona heeft Beeldkracht, tot grote vreugde van onze cursisten, haar lessen kunstbeoefening onder strikte veiligheidsvoorzieningen kunnen blijven aanbieden.
In Beeldkracht Klank, Kleur, Beweging, zijn andere kunstdisciplines inspiratiebron geweest voor het beeldend werk van de cursisten. Voor mensen die bijna niet meer in het theater komen en geen concert of dansvoorstelling meer bezoeken, was het een fantastische ervaring om een professionele zangeres en danseres in ons atelier life te zien optreden. De verschillende liederen en dansen waren aanleiding voor grote schetsen op het doek. Vervolgens zijn deze schetsen uitgangspunt geworden voor de schilderijen die worden geëxposeerd.

Tijdens de expositie wordt een korte film getoond van het project dat ondersteund is door het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, organiseert Beeldkracht samen met Dementie Coöperatie Oisterwijk een inspiratiemiddag in Tiliander.
We willen laten zien dat mensen met geheugenproblemen mee doen en dat cultuurparticipatie en kunstbeoefening daar een heel belangrijke rol in kunnen vervullen. FACEBOOK

Share this event

Event Info: Events
bottom of page