top of page

za 09 okt

|

Moergestel

Een Nieuwe Lente...

Na uitstel geen afstel... drie schilders en een fotokunstenaar tonen hun werken

Registration is Closed
See other events
Een Nieuwe Lente...
Een Nieuwe Lente...

Time & Location

09 okt 2021 23:00 – 24 okt 2021 05:00

Moergestel, Sint Jansplein 5, 5066 AR Moergestel, Netherlands

Guests

About the event

CONSTANTIJN MOLENKAMP ED MUTSAERS JAN HABRAKEN HANS VAN BRUNSCHOT (zie showcase voor werken)

Constantijn Molenkamp 

laat met zijn olieverfschilderijen de liefde voor de natuur zien. De zeeschappen visualiseren de relatie tussen land, lucht en zee. Onderwerpen worden geschilderd vanuit verschillend perspectief. Vanaf de tijd aan de kunstacademie is de zee de bron voor zijn werk, waarbij hij de balans zoekt en vindt tussen abstract en figuratief.

Door het gebruik van de transparante olieverf die in meerdere lagen op het doek aangebracht is, ontstaat bij de verandering van het licht ook steeds weer een ander beeld. De schilderijen geven een aanloop tot de verbeelding van de kijker.

Constantijn is in 1995 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en heeft ,sinds die tijd, vele exposities op zijn naam staan. Aankopen worden gedaan door bedrijven, overheid en particulieren in binnen-en buitenland.

Constantijn woont en werkt in Vught sinds 1998.

www.constantijnmolenkamp.com

Hans van Brunschot 

bezocht na de middelbare school van 1965 tot 1971 de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Na deze opleiding en zijn diensttijd maakte hij naam als beeldhouwer van vele bronzen op straat en plein in het Brabantse land. Voor dit veelal figuratieve werk in opdracht zocht hij compensatie in abstract schilderwerk waarbij emotie de basis vormt en gevoel en beleving van het moment alle ruimte krijgen.

Na een periode van vijf jaar, waarin het filmwerk hem volledig in beslag nam, pakte Hans de draad weer op. De atelierezel uit de nalatenschap van Jan Dijker inspireerde hem ook dit keer weer tot het zoeken van nieuwe wegen. Het lijkt er op dat hij die gevonden heeft…

Fotokunstenaar Ed Mutsaers 

(beeldvanger) heeft een fascinerende kijk op de wereld om ons heen. Hij portretteert zijn onderwerpen vanuit een verrassend perspectief en plaatst ze in een filmische sfeer. Met een niet aflatend oog voor detail, creëert hij sfeervolle en verhalende beelden die je letterlijk uitnodigen naar binnen te gaan.

Jan Habraken

Het schilderen van landschappen en portretten heeft mij altijd al gefascineerd. Ik heb inmiddels gewerkt met houtskool, siberisch krijt, pastel, inkt en olieverf. Tegenwoordig werk ik met acrylverf op een groter formaat doek. Hoewel ik van herkenbaarheid en figuratief werk hou ben ik de laatste jaren langzaam wat meer abstract gaan werken. De combinatie van abstract en figuratief is een heel interessant gegeven waardoor ik weer heel veel plezier in het schilderen heb gekregen. Schilderen geeft me niet alleen rust en plezier maar het is ook een bijzondere persoonlijke ervaring. Onder het genot van een heerlijk muziekje en een lekker glaasje is het gevecht met de verf en het doek een moeilijke strijd vol passie, iets wat hopelijk zichtbaar is in het eindresultaat.

Share this event

Event Info: Events
bottom of page