top of page
20131127es-0013_edited.jpg

Religie in Beeld

April 2022

Ernst Schade is fotograaf en heeft deelgenomen aan diverse internationale tentoonstellingen. Hij woont sinds 1995 in Lissabon, Portugal. Hij werkte als tropisch landbouwkundige in Zambia, Mozambique, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Guinee-Bissau. In Portugal was hij jarenlang correspondent voor het radioprogramma Wereldnet. Hij is behalve als fotograaf ook actief als voorbereider/organisator voor radio, pers en televisie. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door de fotoagentschappen Panos Pictures in Londen en De Beeldunie in Amsterdam.

De expositie van de foto's van Ernst is uitgebreid met historisch waardevolle kerkschatten uit de parochiekerk van Moergestel en een unieke verzameling gedachtenis-prentjes van Huub Burgers 

Archief: Welcome
FotoSiteVierkant.jpg

I WANT

In de expositie I WANT presenteren zich vier jonge makers. Zij hebben allemaal hun eigen werkwijze, inspiratiebronnen en kijk op de wereld. In deze expositie brengen zij hun werk samen en laten zij contrasten en overeenkomsten zien.
December 2021

Archief: Text

GROEI.TIJD

Vijf vrouwelijke kunstenaars tonen op deze expositie hun werk, ieder in haar eigen kenmerkende stijl en techniek. Een verscheidenheid aan kunst: grafiek, fotografie, mixed media, tekeningen en fotobewerkingen. De vijf vrouwen, midden in hun ontwikkeling, laten zien waar zij op dit moment staan.
Een proces van groeien, ontdekken en leren, experimenteren en verfijnen. Tevens is de presentatie van hun werken in Galerie de Verdieping een onderdeel van het groeiproces.

November 2021


Archief: Text
Archief: Meet the Team
unnamed.jpg

Elz van Betuw

Na de opleiding op Sint Lucas in Boxtel heb ik gewerkt als vormgever/dtp-er bij verschillende reclamebureaus en als zelfstandig ontwerper. Veel creativiteit kon ik kwijt in mijn werk, maar de behoefte om me op een andere manier te uiten is altijd gebleven. Ik heb me de laatste tien jaar steeds meer ontwikkeld als kunstenaar.
Bij de expositie laat ik mijn fotobewerkingen zien. Ik maak collages met verschillende lagen waarin ook regelmatig mijn schilderijen zijn verwerkt. Want naast het maken van fotobewerkingen, schilder ik ook. Bij beide technieken is de natuur de belangrijkste inspiratiebron.
Kleur is duidelijk aanwezig in mijn werk; kleur geeft energie, kleur zie je niet alleen, kleur voel je. Krachtige kleuren met een gevoel van rust door compositie, ritme en orde, zelfs binnen de schijnbare wanorde. 

EEN NIEUWE LENTE...

met Ed Mutsaers, Jan Habraken, Constantijn Molenkamp en Hans van Brunschot   Oktober 2021

IMG_7299.jpg

De vier exposanten op een rij, v.l.n.r. Ed Mutsaers, Stijn Molenkamp, Jan Habraken en Hans van Brunschot

IMG_7306.jpg

Vier verschillende stijlen in één uitgebalanseerde expositie

IMG_7304.jpg

In de ruime galerie komen alle werken tot hun recht

Archief: News

BEELDKRACHT

Klank, Kleur, Beweging en meer
September 2021

c5a02202-2dee-45ff-9fd3-6eccd595e791.JPG

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. Sinds mei 2015 wordt er wekelijks getekend en geschilderd in de ateliers die we huren bij de Krekul. De begeleiding is in handen van professionele kunstenaars die worden ondersteund door een team betrokken en bekwame vrijwilligers.


510820d2-fcee-4e41-93f4-8aeec7b9fb7c_edited.jpg

Bij Beeldkracht gaat het om kunstbeoefening. De cursisten leren hoe ze hun leefwereld en emoties kunnen vertalen in beelden. Er wordt zowel figuratief als abstract gewerkt en er is ruimte voor experiment in materialen en technieken. Kunst is het middel tot communicatie en onze cursisten ervaren een enorme vrijheid. Ze hoeven niet te voldoen aan bepaalde verwachtingen en ontdekken nieuwe talenten en mogelijkheden.


ea1021ad-8f0e-4a33-94cf-5f99f628f0db_edited_edited.jpg

Bij Beeldkracht gaan we uit van wat er wél kan. Door in te zetten op mogelijkheden i.p.v. uit te gaan van beperkingen die samenhangen met dementie/geheugenverlies, ontwikkelen onze cursisten zich op een positieve manier. Dit draagt enorm bij aan het gevoel van welzijn en autonomie in een periode waarin er sprake is van verlies.


fe7c33ca-0715-4b24-bba9-038c706d07b3_edited.jpg

Voor mensen die bijna niet meer in het theater komen en geen concert of dansvoorstelling meer bezoeken, was het een fantastische ervaring om een professionele zangeres en danseres in ons atelier life te zien optreden. De verschillende liederen en dansen waren aanleiding voor grote schetsen op het doek.

f7ec7831-a4cb-4428-a4c4-c9d4eb3248a9.JPG

Tijdens de expositie wordt een korte film getoond van het project dat ondersteund is door het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, organiseert Beeldkracht samen met Dementie Coöperatie Oisterwijk een inspiratiemiddag in Tiliander.
We willen laten zien dat mensen met geheugenproblemen mee doen en dat cultuurparticipatie en kunstbeoefening daar een heel belangrijke rol in kunnen vervullen.


Archief: Meet the Team

Moergestel Kreatief

Editie 2019, een feest van herkenning

Archief: Text
Archief: Pro Gallery

ROOTS

november 2019

Archief: Text
Archief: Pro Gallery

JOOP DE CHÊNE

september 2019

Archief: Text
Archief: Pro Gallery

Schildergroep
Liesbeth Backelandt

maart 2019

Archief: Text