top of page

za 16 nov

|

Moergestel

Buren

Beelden en foto,s van Hans Swinkels en Gerard van Dijk

Buren
Buren

Time & Location

16 nov 2024, 11:00 – 24 nov 2024, 17:00

Moergestel, Sint Jansplein 5, 5066 AR Moergestel, Netherlands

About the event

Hans Swinkels (1951)

In 1994 begon Hans met beeldhouwen. Hij werkt alleen in hardsteen m.n. in marmer en arduin. Het je één voelen worden met de steen geeft hem een gevoel van vrijheid. Tijdens het ritmisch hakken raakt hij los van alles, de steen wijst hem de weg naar zijn uiteindelijke vorm. Na al die jaren hebben zijn beelden een kenmerkende eigen structuur, een combinatie van gehakt, ruw en gepolijst. 98 % wordt met de hand gedaan, vooral met de kraspen die voor de fijne oppervlaktestructuur zorgt.

Veel van zijn werk bestaat uit abstracte vormen. Vooral de pure steen moet bij hem spreken. Hans heeft een intense verhouding met zijn stenen. Hij geeft regelmatig exposities om zo kritisch naar zijn werk te blijven kijken, er anderen hopelijk van te laten genieten en zich steeds verder te ontwikkelen.

Gerard van Dijk (1959)

Gerard leerde op de Middelbare School foto’s ontwikkelen en afdrukken inde donkere kamer. Sindsdien loopt fotografie als een rode draad door zijn leven en is het zijn passie.

Als autodidact fotograaf heeft hij een brede interesse: van portret- en reisfotografie tot bewerkte (smartphone) fotografie. Door veel met fotografie bezig te zijn en exposities en musea te bezoeken heeft hij een eigen stijl weten te ontwikkelen. Hierbij neemt de bewerkte fotografie waarbij hij zijn eigen beelden creëert een steeds belangrijkere plaats in.

Ook hij exposeert regelmatig en neemt met succes deel aan wedstrijden om zo zijn werk te tonen en beoordeeld te krijgen.

Share this event

Event Info: Events
bottom of page