top of page

"MOOI KIJKEN"

7 en 8 oktober 2023

Showcase: Tekst
cinthie-small.jpg

Cinthie van Riel

In 2009 werd ik gevraagd om een fotocursus te ontwikkelen en die vervolgens te geven. Ik was destijds bijna klaar met mijn fotografie opleiding en werkte bij een fotograaf. Ik vond het verzoek spannend maar waagde de sprong. Dat bleek een goede keuze want wat is er leuker dan je passie delen en de kunst van het fotograferen over te brengen aan wie het leren wil?

Carv Fotografie werd een feit. Inmiddels heb ik een eigen lesruimte in Gilze waar ik fotocursussen op verschillende niveaus verzorg. Om mijn vaardigheden te verruimen volgde ik een cursus donkere kamer (analoog foto’s ontwikkelen), een jaartraject kunstgeschiedenis, een workshop collodion (natte plaat techniek) en een opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Die opleiding versterkte de behoefte om zelf meer autonoom werk te creëren.


“We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn”

Anaïs Nin


Voor de serie “Blauw”  ben ik aan de slag gegaan met het thema zelfexpressie. Hoe kan en wil ik me manifesteren? Wat speelt zich af in mijn binnenwereld en wat wil ik daarvan delen met de buitenwereld? De getoonde foto’s geven geen antwoord op die vraag maar zijn getuigen van een ontdekkingstocht.

kitty-small.jpg

Kitty van Gageldonk

Sinds ik in de buurt van boswachterij Dorst woon is het bos een inspriratiebron voor mijn werk. Elke dag maak ik een wandeling en het gaat nooit vervelen omdat de beleving steeds anders is. Al het werk wat ik maak zijn herinneringen van de wandelingen en deze herinneringen noem ik "Het bewaarde bos".


Een terugkerend element in deze herinneringen is het licht in het bos dat ik op verschillende manieren uitwerk in schilderijen. Zo wil ik laten zien dat gedurende de dag en het seizoen, het licht, de sfeer en mijn beleving van het bos verandert. Ik hoop dat de kijker zich, door de sfeer in mijn schilderijen, laat inspireren om het bos te zien als een persoonlijk, steeds wisselend decor en de analogie met zijn of haar eigen leven er in herkent.

koen-small.jpg

Koen Haarbosch

Hoi,

ik ben Koen Haarbosch.

Ik woon met mijn vriendin en 2 zoons in Gilze.

Ik heb gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en het Grafisch Lyceum Eindhoven. En met een hele omweg nu weer terug bij creatief werk.


Na 15 jaar achter de computer gezeten te hebben als Frontend Webdeveloper was ik daar wel een beetje klaar mee. Ik wilde mijn creativteit weer ontdekken.


Ik wilde Analooog bezig zijn, met pen, papier, verf en kwasten.


Sinds enkele jaren timmer ik dan ook aan de weg onder de naam Analooog. Inderdaad met 3 ooo's.


In mijn werk ga ik op zoek naar de vreugde van de kinderlijke verwondering.


Speels, kleurrijk en vrolijk.


Geïnspireerd door graffiti, streetart en cartoons begint mijn werk met vrije lijnen op papier. En eindigt via de computer vaak op canvas, muren en objecten.

louis-small.jpg

Louis Dirkx

Al ruim 40 jaar ben ik bezig met schilderen in mijn vrije tijd. Mijn beroep lag op

een heel ander vlak.

Ik ben voornamelijk autodidact, maar daarna heb ik ook avondstudie gevolgd

aan de kunstacademie in Arendonk ( België ) met enkele schriftelijke

cursussen illustratief tekenen en schilderen.

Aanvankelijk hield ik mij bezig met traditionele thema’s zoals portret en

mensfiguren, waarna ik meer surrealistische voorstellingen ben gaan maken.


Ik ben gefascineerd door organische vormen, lijnen en het spel met kleuren en

effecten.

Ik probeer de gevoelige relatie tussen levende wezens in een surrealistische

omgeving tot uitdrukking te brengen.

Ik gebruik verschillende materialen en technieken, maar voornamelijk acryl op

doek.

Sinds mijn pensionering ben ik me ook veel met digitaal werk gaan bezig

houden.


Het creëren vanuit eigen fantasie is voor mij erg belangrijk en hoop dat bij de

kijker ook te kunnen prikkelen.

marc-small.jpg

Marc Beelen

Als sinds mijn jeugdjaren heb ik het heerlijk gevonden uit niets iets te creëren. Tijdens logeervakanties bij mijn grootouders, samen met opa hobbyen in zijn schuur. Of zelf aan de slag met het maken van tekeningen, of stripverhalen. Naar mate ik ouder werd, nam mijn fantasie af en werden mijn dromen beperkt. School en studie vereisten veel aandacht en concentratie, waardoor alleen sport mijn uitlaatklep werd en door een natuurlijke behoefte aan structuur en regelmaat heb ik in de administratie en financiën een aardige carrière opgebouwd.


Maar gaandeweg is de behoefte zelf iets te creëren weer boven komen drijven. Met name vanaf het moment dat ik mijn vrouw heb ontmoet en het sporten steeds meer naar de achtergrond verdween. Haar passie voor fotografie, heeft mijn creativiteit weer aangewakkerd en me aangezet tot het volgen van schilderlessen.


Nadat ik in 2019 uit een erfenis een verzameling glas heb ontvangen, ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden om er iets moois mee te maken. Al snel kwam ik hierbij uit op de techniek van glasfusing, het onder hoge temperatuur samensmelten en vormen van glas. Na een aantal wokshops bij Atelier Lente (Veldhoven) te hebben gevolgd, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik zelf een oven aangeschaft. Om zelf te kunnen experimenteren en mijn ideeën in glas vorm te kunnen geven.


“If being myself is what I do wrong, then I would rather not be right”

Anouk, fragment uit Birds


In deze expositie geef ik u een indruk van mijn “Niet-bruikbare gebruiksvoorwerpen” en meer op de natuur geïnspireerde werken.

mirjam-small.jpg

Mirjam Leyte

Ik ben Mirjam Leyte, eigenaar van MirLefotografie.

Ik ben getrouwd met Marc, heb 2 dochters, 2 schoonzonen en 4 kleinzonen.

Ik fotografeer al sinds mijn 16e . Dat was het moment dat ik mijn eerste ( 2e hands ) camera kocht. Maar sinds 10 jaar ben ik serieus met fotografie aan de slag. Het liefst fotografeer ik in de natuur en ik heb inmiddels een “eigenwijze” stijl ontwikkeld. In de natuur vind ik rust. Ik kom ook het liefst op plaatsen waar niet veel mensen komen. Ik kan ook helemaal opgaan in de natuur en alles om me heen “vergeten”.

Quote: als je denkt dat je klaar bent, ben je nog niet halverwege.

Johan van der Wielen.


Ik volg nog steeds cursussen en workshops om vooral mijn creativiteit verder te blijven ontwikkelen.

Ook vind ik het erg leuk om mijn passie voor fotografie met anderen te delen, daarom organiseer ik fotografie-wandelingen. Samen op pad in de natuur en dan mooie plekjes laten zien en mensen de kans geven om dit op een mooie manier vast te leggen.

Het liefst fotografeer ik vanuit mijn gevoel. Daardoor maak ik vaak heel verschillende beelden, afhankelijk van mijn gevoel op dat moment.

Voor deze serie ben ik geïnspireerd geraakt door een moment dat ik door de wind tranen in mijn ogen kreeg en zo de natuur bekeek.

Showcase: Ons team
Showcase: Tekst

Het fotopaleis met
"BEELDENSTORM"

van 23 september t/m 1 oktober

Showcase: Nieuws

CORINE ROKS

Corine Roks.jpg
Showcase: Ons team

ONDERWEG

van 2 t/m 17 september 2023

Screenshot 2023-08-06 at 13.45.44.png

Cecile Bank

Onderweg naar het onbekende. Vluchtige indrukken, associaties, herinneringen. Verwondering, het niet-weten, symbolen. Dit vormen de uitgangspunten in het werk van Cecile. Ze laat poëtische ruimtes ontstaan. Het resultaat is een tussenstand, alles blijft in beweging.

Screenshot 2023-08-06 at 13.53.37.png

Jacqueline Grotenhuis

We zijn levenslang onderweg en dragen ieder onze persoonlijke bagage. In onze tijd dragen velen ook letterlijk een last. Vluchtelingen, mensen op zoek naar een veilige haven.

Foto voor website.JPG

Marie-Line Kercret

Als installatiekunstenaar werk ik voornamelijk in Situ. Ik haal mijn ideeën voor een werk uit de plek zelf. Ik onderzoek het specifieke van de plek, vaak in samenhang met de historische context. In eerste instantie lijken de werken speels en grappig, dit komt door het materiaalgebruik; kleine plastic figuurtjes, kleurig textiel, popperig hekwerk. Maar in tweede instantie valt mijn maatschappelijk geëngageerde visie op. Met het werk worden vragen gesteld over de omgang met natuur, over ethische kwesties of wordt er met het werk verwezen naar onverkwikkelijke historische feiten.

FRED4_edited.jpg

Fred van Laarhoven

Dag in dag uit zijn we als mens onderweg en vliegen we van hot naar her. Al eeuwen lang!
Samen met mijn dochter Dian van Laarhoven, kunsthistoricus, heb ik het plan opgevat en uitgevoerd om een reis te maken langs een aantal Franse kathedralen uit de gotiek.
Mijn broer Jan vaan Laarhoven, ook een kunsthistoricus, heeft zeker ook tot inspiratie tot deze serie geleid.

Knipsel Margje Memelink_edited.jpg

Margje Memelink

Mensen onderweg. Met een ongewisse toekomst, maar wel mét elkaar en elkaar ondersteunend.
Margjes inspiratiebron was een Syrische jonge vrouw, met wie ze iedere week een uur spreekt. De vrouw wil graag Nederlands leren praten.

image3.jpeg

Margriet Oomen

Margriet laat hier een leporelloboek zien samen met een olieverfschilderij.
Voor deze werken heeft ze zich laten inspireren door bedevaartgangers die op hun route meerdere kapellen bezoeken. Deze zijn vaak versierd met prachtige schilderingen ,ex voto’s en briefjes vol troostende woorden.

Knipsel Sofia Ramselaar.jpg

Sofia Ramselaar

Sofia creëert een wereld waarin alles kan, om in weg te dromen. Ze zoekt naar de grens tussen figuratief en abstract. Contrasten spelen een grote rol. Ze werkt associërend, startend vanuit bepaalde vormen, vlekken of foto's en bouw dat verder uit.

Knipsel Angelique van der Valk.JPG

Angelique van der Valk

De  zoektocht van Angelique resulteerde in een drieluik, een drie-eenheid. Ze legt structuren vast. Ontbindingsprocessen, wordingsprocessen. Ongrijpbare verlangens in geabstraheerde beelden. Maar ook ambachtelijkheid, creatie. Het bewust vormgeven van het leven. Uitgaand van de drie thema’s Hoofd, Hart en Handen.

Knipsel Ilse Vermeulen_edited.jpg

Ilse Vermeulen

Wanneer Ilse een wandeling maakt vallen dingen van haar af, de natuur brengt rust, ze ervaart schoonheid en dat is voor haar een grote bron van inspiratie. De constante cyclus van transformatie is zichtbaar in de seizoenen: ontluiken, bloei, verwelken en dan weer opnieuw ontluiken.

Knipsel Ineke Weevers_edited.jpg

Ineke Weevers

In haar schilderijen probeert Ineke de essentie te vangen van het landschap en de natuur. Ze zoekt naar licht en vrijheid. Maar ook naar verbondenheid.
Het wordt in de huidige tijd steeds duidelijker hoe kwetsbaar de natuur en de mens is. Dit probeert Ineke ook in haar schilderijen te verwerken.

Knipsel Lidwina charpentier_edited.jpg

Lidwina Charpentier

Zoeken naar de betekenis van het leven. Van de omgeving. Van een verhaal. Een woord. Onderzoeken door kijken. Door denken en voelen. Lidwina’s beelden zijn niet gemaakt om mooi te zijn. Ze zijn ontstaan door haar zoektocht naar waarheid, naar inhoud.

Knipsel Ben Kapteijns_edited.jpg

Ben Kapteijns

Hoe geven wij vorm aan het onderweg zijn? Kunnen we ons eigen leven vormgeven? Moeten we ons eigen leven creëren? Of hebben wij die mogelijkheid niet en overkomt het ons?

Knipsel Irene Keyzer_edited.jpg

Irene Keyzer

De werken van Irene ontstaan in haar ontmoetingen met de natuur. Ze
tracht verschillende lagen van de werkelijkheid te doorzien.
De tuin als hortus conclusus brengt haar tot de binnenwereld. Hierdoor laat ze zich leiden tijdens het schilderen. Een proces van vormen en laten ontstaan, weghalen en verplaatsen.

Knipsel Rob van Leeuwen_edited.jpg

Rob van Leeuwen

In 2014 begon Rob aan het project ‘Panta Rei’.
Een stromend project waarin hij meebeweegt met wat zich aandient. Om het vervolgens te vertalen in zijn werk.Het werk dat hij hier laat zien zijn onderdeel van dit project.

Knipsel Rob Minderman.jpg

Rob Minderman

Het thema ‘onderweg’ is zeker op Rob van toepassing; altijd onderweg naar iets, beelden opslaan, inspiratie opdoen, zien en kijken.
Als vormgever in zijn werkzame leven, en nu nog steeds.

Knipsel Ruud Pluijms_edited.jpg

Ruud Pluijms

Ook Ruud is al jaren onderweg in een reis zonder einddoel.
Zijn inspiratie ligt vooral in geschiedenis, sagen, mythes en legendes. Vreemde wezens, herkenbaar als mensfiguren, die onderling een verwantschap hebben.

Knipsel Lydia Scheurleer_edited.jpg

Lydia Scheurleer

Lydia toont haar werk met de titel ‘Gardenscene’.
In de betrekkelijke kleine oppervlakte van haar tuin voltrekt zich ook het onverbiddelijke proces van de natuur.
We zijn onderweg naar de lente maar zullen eerst de winter moeten trotseren!

Knipsel Elsbeth Veerman_edited.jpg

Elsbeth Veerman

In het werk van Elsbeth speelt de gedachte dat alles altijd in verandering is (Panta Rhei) een grote rol.
De cycli in de natuur, de seizoenen, het veranderende licht, maar ook door de lijn tussen leven en dood, van geboorte naar groei, bloei, verval en sterven.

Knipsel Piet de Vries_edited.jpg

Piet de Vries

Piet wil met zijn sculpturen de associatie met deze verbazing oproepen. Oorspronkelijk maakte hij vooral ruw gehakte figuren in steen. Later ging hij experimenteren met verschillende materialen in combinatie met gips. Recentelijk is hij gaan werken met vormen direct opgebouwd uit natte gips.

Knipsel Connie van Winssen_edited.jpg

Connie van Winssen

Mensen en verkeer op weg naar...
Conny schildert vooral voor haar eigen plezier, zonder een diepgaand concept. Ze heeft een herkenbare stijl.
Het werk dat ze hier toont verbeelden het thema ‘onderweg’ op een letterlijke manier.

HET FOTOPALEIS

van 23 sept. t/m 1 okt. 2023

Corine Roks

Corine Roks zoekt in haar werk de balans tussen fotografie en schilderkunst. Haar ‘analoog’ werk bestaat uit beelden die zijn opgebouwd uit lagen verf. Hierbij gebruikt zij het duurzame caseïne als bindmiddel. In dit proces is iedere afdruk uniek: rauwe fotografische beelden verdringen de pixel; Imperfectie versus perfectie. Roks geeft met haar werk tegengas aan de volmaaktheid van de digitale wereld.


www.corineroks.com

Corine Roks.jpg

Fred Sonnega

Geboeid door de natuur maakt Fred zijn eigen fotografische keuzes; met een minimaal scherp detail in beeld is hij vooral op zoek naar de verrassing van onscherpe overgangen in vorm, kleur en licht. 


www.fredsonnega.nl

Fred Sonnega.jpg

Hans van Gils

Hans van Gils deelt in dit werk zijn gevoel met de toeschouwer. 
Hans hierover: “De rust die ik ervoer tijdens het fotograferen van landschappen in Europa, vastgelegd in zwart-wit.

Hans van Gils.jpg

Lou Leen

Lou Leen ontdekte de fotografie in het analoge tijdperk.

Zoals velen heeft hij in de loop der jaren de overstap naar digitale fotografie gemaakt.

Nu is hij weer terug bij het analoge, maar dan een beetje anders.....


Lou Leen experimenteert momenteel met cyanotypie, een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan- blauwe afdruk ontstaat.

Lou Leen.jpg

Marcel Post

De eerste fotografische ervaringen van Marcel Post dateren uit het analoge tijdperk. Als autodidact tast hij het medium in al zijn vormen af. Zijn blik wordt steeds kritischer als gevolg van cursussen en workshops digitale fotografie en beeldbewerking. Hij volgt diverse fotografen die hem inspireren op Youtube en Instagram.


Van een veelzijdig fotograaf zoekt hij momenteel de verdieping in landscape, woodscape en wildlife fotografie.


www.marcelpostfotografie.nl

insta@postmars

Marcel Post.jpg

Mary Vincenten

‘Verwondering’

Verwondering hoe de mens in toenemende mate in zichzelf gekeerd op een schermpje zit te turen, zich vaak nauwelijks bewust van de omgeving.

Deze verwondering fotografisch vastleggen om er vervolgens mee aan de slag te gaan, bewerken, verbeelden met andere materialen.  Hoe komt deze waarneming het best tot zijn recht? Een boeiend proces dat voorlopig nog niet af is.

Mary Vincenten.jpg

Reginald Kluijtmans

In het werk van Reginald staat de mens centraal. Vanuit zijn achtergrond als theatermaker is hij  graag bezig met het creëren van beelden met een verhaal. Zo werkt hij het liefst op bijzondere locaties die kunnen leiden tot contrasten, zowel inhoudelijk als in de vorm. Hij biedt ruimte aan de kijker om zelf invulling te geven aan het beeld, het creëren van een eigen verhaal. 


De reeks die hij onder meer laat zien draagt de titel ‘et Emergo’. Vult u het verder in?


www.toofproducties.com

Reginald Kluijtmans.jpg
Showcase: Projecten

Dorien Harden

van 18 t/m 26 november

Showcase: Tekst
Krokobil Boek versie.JPG

Krokobil

Titeldrager van het boek van Dorien. Pastel op zwaar papier formaat 100 x 75 cm

Konijnenberg

Pastel op zwaar papier. Formaat 75 x 75 cm. Details in het boek.

konijnenberg 09-07-2023.JPG
Twee koeien groen wit.JPG

Twee koeien

Pastel op zwaar papier. Formaat 105 x 75 cm. Niet in het boek.

Striptease

Zebra met raaf. Formaat 90 x 75 cm. Niet in het boek.

exto exemplaar (2).JPG
Landman 2.JPG

Landman

Pastel op papier. Formaat 50 x 65 cm. Niet in het boek.

Showcase: Ons team

Arte in Comune

van 17 juni t/m 2 juli 2023

In het kader van een Kunst- en Cultuuruitwisseling exposeren elf kunstenaars uit het Italiaanse Olgiate Molgora hun werken in de Verdieping.

Bergio - Alektor - 300x200.jpg

Bergio

Als inleiding op mijn werken kan ik zeggen dat alle schilderijen die ik maak de ambitie en de behoefte hebben om op het figuratieve pad een onderzoek te vinden dat gericht is op het constant houden van de relatie met canvas en kleur als de kardinale punten van de schilderkunst, maar de studie ook ontwikkelt zich tot verdere elementen: ruimte en oppervlak, vlakken en texturen.
De tweedimensionale weergave van het verhalende moment is bijna altijd evident en van illusie, maar wil tegelijkertijd geen bevrediging, maar vertrekt vanuit de keuze om alleen de waarneembare werkelijkheid weer te geven.
 
Ik gebruik allerlei soorten beelden, vooral foto's, zowel door mezelf genomen als uit tijdschriften, kranten of internet, "gestolen" uit het dagelijks leven en vervolgens picturaal weer in elkaar gezet om nieuwe waarnemingsmogelijkheden te creëren.
 
De beeldtaal leent zich, gezien zijn aard als analoge taal, voor het verkennen en communiceren, met het onbewuste van mensen, met het brandende oog van de kijker die niet stopt bij puur netvlieszicht.
De figuratie wil niet naturalistisch zijn, ook al is er een nauwe dialoog mee, omdat de werkelijkheid kan worden getransfigureerd, maar niet kan worden ontkend. Het creatieve gebaar, dat zich in een werk concretiseert, wordt een existentieel spoor.

ELVIRA BONFANTI Freddo e gelo - Cold and frost-.jpg

Elvira Bonfanti

Ik schilder al meer dan twintig jaar met aquarel. Ik heb ongeveer tien jaar een aquarelschool in Merate (LC) gevolgd en onder begeleiding van een zeer bekwame schilder leerde ik naast de aquareltechniek de essentie te vatten van de dingen die ik waarneem en schilder. Ook heb ik diverse masterclasses bijgewoond van meesters in de aquareltechniek.
In mijn schilderij is er enerzijds een bijzondere aandacht voor de realistische trek van de onderwerpen, anderzijds een chromatische textuur die mijn emotionaliteit schetst.

Eterna sfida by Enrico Fumagalli- Legno acrilici.jpg

Enrico Fumagalli

Mijn naam is Enrico Fumagalli, ik ben 66 jaar oud en ik ben geen schilder. Ik maak deel uit van de Arte in comune-groep, maar ik weet niet of ik mezelf als kunstenaar kan omschrijven.
Ik gebruik hout om mijn creaties te maken, ik heb nooit cursussen gevolgd om deze kunst te leren, maar al vele jaren maak ik voorwerpen van mijn eigen uitvinding en onderweg had ik zin om ze in een lijst te stoppen.
Als ik mijn werken tentoonstel, sta ik graag aan de kant om de reactie te zien van de mensen die naar mijn schilderijen kijken, om hun gezichten langzaam op te zien lichten en glimlachen. Ik geloof dat de bedoeling van een artiest precies dat is: een emotie opwekken. Dus misschien wel... Ik ben een artiest

Fiume Adda by Giovanni Vattimo.JPG

Giovanni Vattimo

Giovanni Vattimo
Fuscaldo (CS) 10-03-1952
Opleiding: volgde avondcursussen aan de Brera Academy in Milaan, bezocht verschillende artiesten waaronder Piero Maggioni.
Hij heeft geëxposeerd in Frankrijk, Lee Gallerie, in Milaan Centro lavoro Arte, in Duitsland Von Zeidler Art Gallery in Berlijn.
Onderwerpen: landschappen van Brianza, bloemen, plantenelementen.
Technieken: olieverf, grafiek, beeldhouwkunst.

Matusalemme by Lella Speziali- olio su tela 50 x70.jpg

Lella Speziali

Mijn opleiding is humanistisch van aard maar de artistieke inslag is al op zeer jonge leeftijd aanwezig en krijgt gestalte door ervaringen die onuitwisbare sporen in mij achterlaten.
Het volgen van diverse cursussen olie- en aquarel schilderen zal mij leiden naar de driedimensionale ervaring van creatieve keramiek met hoogvuurglazuur en vooral Raku, wat mij zal helpen in mijn contact met de handmatige vaardigheden van het maken van kunst.
Daarna volgde ik vijf jaar lang de Scuola Libera del Nudo na werktijd aan de Brera Academie in Milaan, en ik maakte deel uit van die prachtige "chaos" van schilders, modellen en kunstervaringen die zo boeiend en vormend zijn.
Maar het is met de cursus "Tekenen naar model" en "Olieverfschilderen" onder leiding van Dr. Sean Shanahan, een internationaal bekende Ierse kunstenaar, dat ik me er eindelijk van bewust werd dat de artistieke dimensie in elk opzicht deel van mij kan uitmaken.
 
Mijn werken weerspiegelen mijn sensaties, mijn emoties. De afwisseling van licht en donker, de bijzondere sferen, maken mijn werken situaties die ervaren of gewenst zijn. Maar altijd consequent authentiek.
 
“Het is het feit dat alles op mij werkt: het komt voort uit een ervaring, het doen is een ervaring en het moet een ervaring zijn voor de kijker en ik heb dan ook de ambitie om empathie te zoeken bij de kijker.”

MARISA CARIANNI (1)_edited.jpg

Marisa Carianni

Tekenen en schilderen zijn altijd mijn passies geweest. Ik volgde verschillende scholen en cursussen (Avondkunstschool van het Castello Sforzesco in Milaan - Brera Academie altijd 's avonds - Merate School of Applied Art - Studio van de schilder Franco Torazza - verschillende schildercursussen op porselein en keramiek), op zoek naar mijn eigen manier om mezelf uit te drukken. Ik ben nog steeds op zoek, ondertussen, als ik mezelf kan wijden aan deze vorm van expressie, voel ik me goed.

_Cà Bianca by Massimiliano Colombo acrilici e smalti su tela 50x70.jpeg

Massimiliano Colombo

Colombo's artistiek onderzoek bleef na de jaren van training twintig jaar sluimerend, om vervolgens de laatste drie jaar krachtig te worden hervat, op weg naar een uitgesproken grafische en essentiële taal, waarbij beslissende chromatische keuzes werden afgewisseld met meer synthetische composities in zwart en wit.  Massimiliano experimenteert graag met zowel technieken als materialen: acrylkleuren, email, viltstiften, potloden voor zijn picturale werken, klei en gerecycleerde materialen voor zijn sculpturale werken.
Zijn streven naar constante verbetering leidt ertoe dat hij tal van opleidingen volgt (grafische technieken, beeldhouwtechnieken in hout en klei, Raku-keramiek) die hem enerzijds in staat stellen de techniek te perfectioneren en anderzijds nieuwe motivaties en nieuwe zoek adressen.
 
"Het doel van de kunst is om het doel van de kunst te vinden"

Viviana Sala            3 Pini olio su tela 50 x 40 cm.JPG

Viviana Sala

VIVIANA SALA komt oorspronkelijk uit Merate (LC) waar ze in haar vrije tijd de kunstacademie van Maestro Massimo Bollani volgt.
Ze houdt van de natuur, open ruimtes en de poëzie van kleine dingen. De schoonheid van een bloemrijk veld, de melancholie van een regenachtige dag, de magie van een verre horizon die ruimte laat aan de verbeelding.
Ze maakt deel uit van de Olgiate Molgora Painters Group, waar ze momenteel verblijft en waar ze in de raadzaal van de gemeente samen met de schilders van de groep het hele jaar door tweemaandelijks exposeert met verschillende thema's. Ze maakt ook deel uit van de Artee20 Association of Merate, die niet alleen schilderkunst en beeldhouwkunst promoot, maar ook poëzie, muziek en literatuur. Naast deelname aan drie edities van het evenement "Un Fiume d'Arte" (Een rivier van kunst) in Ponte San Pietro, exposeerde ze in de ruimte van de "Artee20 Association" met een van haar tentoonstellingen samen met een bevriende schilder en ook in diverse groepstentoonstellingen. Ze exposeerde altijd in groepstentoonstellingen, bij verschillende gelegenheden op andere locaties.
Haar meester schrijft over haar:
De chromatische intensiteit en de grote spatel- of penseelstreken geven het schilderij van Viviana Sala een beslissend maar tegelijkertijd speels karakter. De expressieve synthese is geometriserend, de compositie van het landschap heeft aandacht voor de dynamiek en toekomstige diepten; dit alles transformeert de thema's in echte paletten met heldere en levendige kleuren, waar de natuur krachtig, dicht en mediterraan naar voren komt.

MARCO MOMBELLI (1).jpeg

Marco Mombelli

Marco Mombelli (1976) woont en werkt in Milaan.
Hij wijdt zich al jaren aan de schilderkunst, zowel als autodidact als door te studeren bij Matilde Trapassi, gepassioneerd en dicht bij de CO.BR.A. beweging in haar herkenning van het onbekende.
Zijn studies ontwikkelen voornamelijk enkele sleutelthema's zoals "ondoorzichtigheid", het archetype, het onbewuste en het contact met een primitieve kracht die de representatie beheerst.
De uitdrukking ervan concentreert zich op de cognitieve mogelijkheden die het 'donker' biedt, de dialectiek tussen Eros en Thanatos, en de onmogelijkheid om de betekenis te doorgronden met een cartesiaanse matrix.
De olieverf, de gemengde techniek in combinatie met het gebruik van gekrast krijt op het doek zijn hulpmiddelen om een non-narratief contact te zoeken. Achter elke kras komen duisternis en licht binnen en projecteren vormen in de uitgestrektheid van het onbekende en het onkenbare. Een neiging tot het zoeken naar contact met het Absolute, een totale afzetting van elk wapen.
De doelstellingen van de studies zijn gericht op het luisteren naar de diepte en een ontvangende stroom die vaak de vorm aanneemt van een overkoepelende en volledig doorlaatbare "vrouwelijke matrix".
 
Citaat van de artiest: Ik omschrijf mijn kunst graag als de aanlegsteiger naar een eiland aan de voet van een steile klif, in plaats van een aanlegsteiger aan een rustig strand.

WALMER BORDON (1).jpg

Walmer Bordon

Walmer Bordon (Rovigo 1951) combineert werk op het gebied van ijzer en staal met een opleiding aan de kunstacademie van het Castello Sforzesco in Milaan, maar kiest ervoor om in Brianza te gaan wonen. Zijn deelname aan schilderwedstrijden dateert uit de jaren zeventig. Onder de persoonlijke tentoonstellingen vanaf het midden van de jaren tachtig vallen de volgende op: Civic Library of Airuno 1988, Galleria Montrasio Monza 1995, Villa Camperio di Villasanta 2005, Spazio Ostrakon Milan 2014, Saletta Reale di Monza 2015: Onder de groepstentoonstellingen: Kunst vandaag in het kasteel van Sartirana 1991; MIART 1995, Artisssima 1995; Van bord naar bord bij Villa Borgia in Velate en Palazzo Colossis in Meduno 1998; Nationale tentoonstelling van de stad Monza in de Serrone della Villa Reale 2002; Vormen en natuur: sculpturen in de open lucht in Monza Park 2005; Aanwezigheden van het hedendaagse in het Museum voor Hedendaagse Kunst van Lissone 2009; President van de Republiek vertegenwoordigingsprijs bij de nationale competitie Santhià 2010; River's Eleven in het kasteel van Trezzo sull'Adda 2011; Beyond life - Migraties naar het Palazzo dell'Arsenale in Iseo 2015-2016; De zeven hoofdzonden in Missaglia en in het stedelijke centrum van Monza 2021.
 
Zijn picturale werk is, naast een opvallende productie van figuurtekeningen, vanaf het begin gericht geweest op het hergebruik van restmaterialen uit de ijzer- en staalbewerking - spaanders en metaalpoeders die door middel van grijpmiddelen op de doeken of op de platen worden verwerkt, zowel in kleine als grote dimensies - of gekenmerkt door het gebruik van industriële kleuren om hypothesen van industriële structuren in grote achtergronden weer te geven, ook met scenografische bedoeling opgeroepen door grote koudgevouwen metalen platen die aan het roesten zijn gelaten, genaamd Pagine di ferro. Zijn artistieke activiteit heeft de aandacht getrokken van Alberto Crespi, Giorgio Seveso, Simona Bartolena.

TECNICA MISTA by Mariangela Galbiati - COLLAGE E CARTE RECUPERO - 2.jpg

Mariangela Galbiati

Ik ging naar de Brera Academie in Milaan. Al 30 jaar volg ik mijn passie en onderzoek ik artistieke uitingen op het gebied van hedendaagse kunst met behulp van verschillende materialen. Ik geef de voorkeur aan de keuze van gerecycleerd papier als ondersteuning en realisatie van mijn werken.
Ik ging naar Berlijn en Venetië om meer te weten te komen over de xylografietechniek (houtgravure).
Andere cursussen figuur, boetseren en beeldhouwen.

Showcase: Team Members
Showcase: Our Team

ART-XPRESSIEF   13 t/m 29 mei 2023

Art-Xpressief is een kunstcollectief met als doel om samen te exposeren. Omdat er verschillende disciplines zijn in onze groep zijn onze exposities altijd verrassend en dynamisch.

alie.jpg

Ali Kleinhuis

MICHEL VERHOEF.png

Michel Verhoef

ERWIN HOUSSIN.png

Erwin Houssin

KARLA KASSENAAR.png

Karla Kassenaar

trudy_edited.jpg

Trudy Dales

AN Brzoskowski _edited.jpg

An Brzoskowski

Irene Spronck

van 15 t/m 30 april 2023

Irene Spronck beheerst diverse technieken, maar haar liefde gaat uit naar het aquarelleren. In haar impressionistiche weergaven van de landschappen die ze vastlegt, kan ze veel kwijt van de gevoelens die het onderwerp in haar oproept.
Ze bekwaamde zich in de aquarelleertechniek bij professor Héribert Losert, een in Duitsland bekend en zeer gewaardeerd kunstenaar en antroposoof. Van hem zal tijdens deze expositie ook werk te zien zijn. Irene hecht er daarom ook aan om deze expositie van ‘leerling en meester’ op te dragen aan haar docent Losert.
Gedurende drie weekends te zien op zaterdag en zondag, van 11.00  tot 17.00 uur; in het openingsweekend ook op vrijdag, 15 april, van 15.00 – 17.00 uur

2011 scans Irene 02a_edited.jpg
Showcase: Mission

TEKENS AAN DE WAND

14 t/m 29 januari 2023

Showcase: Text
aardebeeld 1 85 x 57.jpg

Maria Vanhoof

Mijn stijl van werken is intuïtief. Materiaal, kleur, vorm, maat en inhoud zijn de ingrediënten waarmee ik aan de slag ga. Mijn schilderijen zijn gelaagd: niet alleen lagen van verf, maar ook van betekenis, van tijd. Verf is gestolde tijd. In elk schilderij sluimert de eigen geschiedenis. Al schilderend komen tekens tevoorschijn, tekens worden vormen, de achtergrond ruimte. Het is onvoorspelbaar hoe verf reageert op doek, hoe de ene kleur reageert op de andere, hoe diepgang en betekenis vorm krijgen. Schilderen is voor mij een proces rondom de taal van tekens en beeld. Geen enkele bron van inspiratie is zo rijk als de natuur. Er is zoveel schoonheid om ons heen. Je ziet het als je wandelt door de bossen en de velden. Maar ook als je kijkt naar een insect door een microscoop of naar de aarde vanuit de ruimte. In mijn serie Aardebeelden heb ik gekozen voor dit laatste perspectief.

Showcase: Mission
a.jpg

Ad Lauwers

Ad Lauwers (1947) studeerde aan de kunstacademie in Den Bosch en kreeg er les van o.a. Pieter Defesche. Hij woont en werkt in Tilburg. Hij exposeerde, behalve in Tilburg en omgeving, o.a. in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en Rabastens (Fr.)

Een kunstenaarsloopbaan vol afwisseling

Pas twintig jaar na mijn opleiding kwam ik aan mijn loopbaan als beeldend kunstenaar toe en vatte de abstract-expressionistische draad uit mijn academietijd weer op. Het ene schilderij kwam voort uit het andere waarbij dat wat zich voordeed in het proces bepalend was voor het eindresultaat.

Na die eerste periode van ongeveer vijftien jaar legde ik me toe op het weergeven van de menselijke figuur. Vervolgens werden het (industriële) landschap en de bebouwde omgeving inspiratiebronnen. Deze onderwerpen vroegen natuurlijk om een andere schilderkunstige aanpak.

Op dit moment begeef ik me weer in de wereld van het abstracte, zij het in een soberder vorm.

success of Galerie de Verdieping.

Showcase: Mission

Moergestel Kreatief

van 17 december 2022 t/m 8 januari 2023

WhatsApp Image 2022-12-07 at 14.42.36.jpeg
Showcase: Welcome

Op de foto bovenste rij v.l.n.r. Ingrid Heslenfeld, Robertus Schraven, Thijs Stasse, Annemiek Leppens, Tine Waltmans, Ruud Pluijms, Jan Verkooijen, Betty Nagel, Peter van Gisbergen, Marian Denissen, Lia de Boer, Jaap Huisen, Dion Rijnen, Martje Smits. Voorste rij: Marjoleine Touw, Martin van de Wiel, Jan van de Wouw, Tiny Romijn, Inne van Bergenhenegouwen, Wally Wonnink, Piet de Vries, Cas van de Wouw, Francine Kaal en Cees van Gameren. Niet op de foto: Annemieke Weijtmans, Hilda van Gisbergen, Lian Biervliet.

Showcase: Text

Bijzonder Natuurlijk   5 t/m 20 november 2022

Esther Verschure, dichter

Gelukkig is er poëzie. Om je dromen te geven, om de dingen die je meemaakt te verwerken, om je andere inzichten te geven, om je te verwonderen, om je uit je wereld te trekken naar een andere dimensie, om iets te laten ontstaan tussen jou en het gedicht.
Esther Verschure schrijft over de wereld om ons heen en de wereld in haarzelf. Frappant genoeg komen die vaak overeen. Maar niet altijd. Ook hierover exposeert zij gedichten. Haar gedichten zijn puur en haar streven naar puurheid is een rode draad in haar leven.

Esther Verschure -gedicht Hij_edited_edited_edited.jpg

Corine Croezen

Tijdens deze expositie laat ik mijn bomen zien die geboetseerd zijn vanuit mijn herinneringen of de thema’s die in mijn gedachten spelen. Mijn kunstwerken zijn dan ook een conversatie met de aanschouwer.

Corine Kroezen      Sienna_edited.jpg

Miranda Obbens

Ik ben Miranda Obbens. Een creatieve duizendpoot. Al meer dan 25 jaar houd ik me bezig met het maken van mijn eigen kunst. Assemblage art is mijn passie. Ik ben autodidact, werk op m’n gevoel en wat ik tegenkom in mijn omgeving. Dat maakt mijn werk spannend en verrassend. Recyclen is dan ook  belangrijke sleutel tot de kunst die ik maak.


Elk kunstwerk is volledig uniek en handgemaakt met behulp van gevonden voorwerpen. De complexiteit en details zijn bedoeld om te dienen als een speeltuin voor de ogen, het trekt uw aandacht in alle verschillende richtingen, en vaak ontdekt u een nuance die u nooit eerder gemerkt hebt. Uitstekend voor een zitkamer, kantoor, wachtkamer of overal, waar de kijker de kans heeft om te dagdromen.  

MIRANDA_edited.jpg

Finy Pijnenburg

Werken met de was  is een techniek uit Egypte de zgn Encaustic. Deze eeuwenoude techniek

 werd gebruikt om de Fayum portretten te maken. Deze portretten gaven aan de mummie een "gezicht".

Een jaar of 10 geleden kwam deze techniek op mijn pad en dat  was  voor mij een moment waarin alles samen kwam. !

Ik maak oa  aquarellen, olieverfschilderijen, werk met bladgoud en pigmenten   maak kunstboeken  al deze technieken  kan ik gebruiken bij deze kunstvorm.  Met branders  wordt de was gesmolten op houten ondergronden en in lagen opgebracht. 

Het blijft boeiend om te zien hoe  de gepigmenteerde was veranderd gedurende het schilderproces. 

In mijn atelier in Middelbeers geef ik workshops in deze techniek en uit heel Nederland weten ze mij te vinden. 

 Omdat het een heel natuurlijk proces is,  je schildert nl. op hout met bijenwas, hars en pigmenten, blijft het zo boeiend en maakt het ook uitdagend voor mij als kunstenaar om het te sturen. Je wordt verrast keer op keer en dat is wat voor mij de aantrekkingskracht is in dit 

materiaal. Kom maar eens kijken zou ik zeggen.

FINY.jpg

Leny de Vos

Ik maak abstract intuïtieve schilderijen in acryl mixed media.
Wat ik zie met mijn ogen kleur ik in mijn hart. Mijn handen volgen de lijnen als
de route van mijn bestaan, laag op laag doorleefd, mijn bestemming op doek.
Ik schilder zonder vooropgezet doel. Als het werk klaar is volgt meestal vanzelf
de titel.

Leny de Vos -vreugdevuur.jpg
Showcase: Projects

Ons Atelier    14 t/m 23 oktober 2022

Ria van der Avoird

Mijn werk gaat over mensen, vaak  over kinderen.
Geïnspireerd door hun uiterlijk,
Benieuwd naar wat er in hen omgaat!

foto kindertjes ria.JPG
2 Jopy Deenen van Zon.jpeg

Jopy Deenen van Zon

Mijn landschappen schilder ik zonder speciale bedoeling of boodschap.
Voorop staat lekker schilderen, verf en kleuren mengen op het doek.
Ik heb wel een foto of een beeld als uitgangspunt in mijn hoofd.
Als het resultaat blijft boeien ben ik tevreden.

Astrid Bakker

Het uitgangspunt voor mijn werk is altijd persoonlijk.
Aan de basis ligt een herinnering, gevoel, beeld, ervaring.
Hiermee ga ik op zoek naar een compositie en naar kleuren die harmonieus samengaan 
of waarbij juist iets wringt.

3 Astrid Bakker.jpg
4 Marieke Telgenhof.jpeg

Marieke Telgenhof

Blik op eindig
Schilderen is een van de manieren waarop ik rouw om de dood van mijn dochtertje Billie.
Er zijn momenten -soms kort, soms dagenlang- dat ik als het ware in de loop van een revolver kijk.
De herinneringen aan mijn korte leven met Billie stuiteren dan voorbij en ik weet niet hoe ik verder moet.
Door erover te schilderen, geef ik gevoelens de ruimte die moeilijk te bespreken zijn.

Annemieke Lechner

Als olieverf schilder maakt Annemieke werk waarin ze zoekt naar contrasten in kleur, donker en licht, 
materiaalgebruik en vorm.
In haar recente werk maakt ze digitale collages als voorstudie voor een schilderij. 
Getekende figuren worden in een abstract surrealistisch landschap geplaatst, 
alsof ze uit hun vertrouwde omgeving zijn geplukt en in deze vreemde wereld zijn gedropt.

5 Annemieke Lechner.jpg
Pauline1_1024p_2020_30x31x21_PrintOpFoamboard.jpg

Pauline van Zundert

De sculpturen van Pauline ontstaan op basis van foto's van abstracte composities die zij overal tegenkomt, 
vooral in de hedendaagse architectuur.
Door middel van knippen en vouwen ontstaat een nieuw ruimtelijk beeld waarbij zij zoekt naar composities 
die vanuit verschillende gezichtspunten een heel verschillend beeld opleveren, van breed naar heel slank, van robuust tot kwetsbaar.

Monique Klaassens

Mijn schilderijen bewegen zich vaak op het vlak 
tussen wel en niet,
tussen verleden en toekomst,
slapen en waken.
Zwevend in tijd.
Zijn de figuren nog net zichtbaar, omdat ze aan het verdwijnen zijn of zijn ze nog niet zichtbaar omdat ze opkomen.

4-Ida-Ilse_edited.jpg
Showcase: Projects

Louis Dirkx      1 t/m 8 oktober 2022

Al ruim 40 jaar ben ik bezig met schilderen in mijn vrije tijd. Mijn beroep lag op een heel ander vlak. Begonnen als autodidact, ben ik later een aantal jaren avondstudie gaan volgen aan de kunstacademie in Arendonk ( België ).Ook behaalde ik het vakdiploma illustratief tekenen en schilderen. Aanvankelijk hield ik mij bezig met traditionele thema’s zoals portretten en mensfiguren, waarna ik meer surrealistische voorstellingen ben gaan maken. Ik ben gefascineerd door organische vormen, lijnen en het spel met kleuren en effecten. Daarbij probeer ik de gevoelige relatie tussen levende wezens in een surrealistische omgeving tot uitdrukking te brengen. In mijn werk gebruik ik verschillende materialen en technieken, maar acryl op doek heeft mijn voorkeur. Sinds mijn pensionering ben ik me ook veel met digitaal schilderen gaan bezighouden. Het creëren vanuit eigen fantasie is voor mij erg belangrijk en ik hoop die bij de kijker ook te kunnen prikkelen.

Open mind

woman-with-brains1_edited.jpg

Woman Being

woman being_edited_edited_edited_edited.jpg

Pollination

webvlinder.jpeg
Showcase: Services

Ernst Schade

Religie in Beeld

Showcase: Text
Showcase: Pro Gallery

Andere Kost

Carla van Gisbergen, Teun op 't Hoog, Maartje van Dokkum (RestinPaint) en Anita Evers. Een bijzondere combinatie van gefotografeerde en geschilderde landschappen, getekende en geschilderde figuren/composities en "handpainted leather jackets"
van 26 maart t/m 3 april 2022

Showcase: Text
klaprozenveld groot zonder rand.jpg

Carla van Gisbergen

Als beeldend kunstenaar combineer ik vrij werk met opdrachten. Daarnaast geef ik teken- en schilderles aan volwassenen en run ik een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking die zich bij mij kunnen ontplooien op creatief gebied.


Mijn vrije werk kenmerkt zich in eerste instantie door het materiaal waarop geschilderd is, gepoedercoat metaalplaat. Ik laat een metalen rand vrij die ook dienst doet als lijst. Mijn werk is een combinatie van abstracte en realistische elementen. Ik maak gebruik van diverse materialen, ook wel “mixed media”genoemd. De laatste jaren ben ik me gaan bekwamen in landschappen. Ik vind inspiratie in mijn eigen omgeving. Overal schuilt wat moois, als je er oog voor hebt. 

teun1.jpg

Teun Op 't Hoog

"In mijn werk probeer ik middels abstractie en absurditeit tegenwicht te bieden aan de schijnbare zinnigheden van het aards en maatschappelijk bestaan".

maartje3_edited.jpg

Maartje van Dokkum
RestinPaint

Mijn schilderhobby is ontsproten uit liefde voor de muziek wat het merendeel van deze samenleving zou bestempelen als "herrie". Deze herrie is hardrock, heavy metal, thrash metal, death metal, black metal, en allerlei andere subsoorten binnen deze muziek. Niet dat dit onderscheid heel erg veel uitmaakt voor de leken, voor wie het geluid van scheurende gitaren één pot nat is. Veel mensen krijgen een te overweldigende indruk van deze extreme muziek, waardoor ze het niet graag luisteren. Zelf ben ik een nogal gevoelig persoon die veel tijd en energie nodig heeft om alledaagse indrukken te verwerken, maar gek genoeg heeft de extreme muziek een averechts effect: Hardrock en metal maken mij heel erg blij en ontspannen. Als ik een baaldag heb werkt de rock 'n roll van Motörhead voor mij zoals een paracetamol tegen de hoofdpijn werkt. Ik gun iedereen zo'n therapeutisch helend effect, wat voor soort muziek je dan ook liefhebt.
Concerten zijn niet alleen fysieke bijeenkomsten om deze muzikale extase te beleven, maar zijn tevens ook de plaatsen waar je (nieuwe) gelijkgestemden ontmoet en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Muziek zorgt dus ook voor verbinding, net zoals kunst dat doet.

Uit liefde voor de muziek ben ik de albumhoes kunstwerken van bands gaan naschilderen. Dit begon allemaal met mijn wens om een gigantische poster van de band YOB te vinden om de muur van mijn kamer op te fleuren. Ik kon nergens op het internet een kant-en-klare poster vinden, dus besloot ik om het simpelweg zelf te maken met restjes rijstpapier van de kringloopwinkel en wat verf. Het resultaat valt hier te zien. Het naschilderen gaf mij zo'n kick, dat ik besloot om meer albumhoezen na te schilderen, maar dan ook op leer- en spijkerjassen. Nu ben ik niet totaal uniek bezig omdat ik louter bestaande albumhoezen naschilder. Je zou hierop kunnen aanmerken dat algehele figuratieve kunst is niet origineel is in dezelfde zin: De landschapschilder schildert een landschap na, een portretmaker schildert hoofden na. Ik geef echter altijd mijn eigen draai aan iedere albumhoes tribute. Mijn werk is dan ook een persoonlijk eerbetoon aan de gave bands en hun muziek.

Het mooiste aan mijn draagbare kunst, is dat je niet eens naar een museum hoeft! Iedereen kan zich laten fascineren door een blik te werpen op zoiets simpels als de achterkant van een kledingstuk. Onderwerpen als schedels en satanische taferelen zullen weliswaar niet ieder ding zijn, maar het is juist het leuke om met deze onbekende wereld in contact te komen. Deze wereld draait niet om het schone, maar om het ruige verval en duisternis. Ik schilder tevens graag allerlei lieflijke dingen (zoals bloemen) in opdracht, maar zelf geef ik de voorkeur aan mysterieuze en duistere thema's. De thematiek van mijn jasjes hoeft je niet per sé te bekoren om de executie van vormen en kleuren te waarderen. Zeker in een straatbeeld waar iedereen dezelfde soort kleren draagt van modeketens -een conformistische eenheidsworst- is het leuk om überhaupt iets totaal ongewoons te zien. De verbinding tussen kunst en muziek wordt zowel op straat als bij deze expositie dichter naar u gebracht.

4-Anita Evers-Natural mood-_edited.jpg

Anita Evers

"De camera als penseel" Ik maak graag schilderachtige foto's door verschillende technieken toe te passen ,of gebruik van speciale lenzen of het bewegen van mijn camera, mijn foto's stralen vaak een zachte dromerige sfeer uit. De natuur is mijn grote inspiratiebron ! Vaak ben ik in het noorden van Nederland op zoek naar weids lege landschappen, een mooi contrast met de zachte sfeer foto's.

Showcase: What We Do
bottom of page