BEELDKRACHT

Klank, Kleur, Beweging en meer

c5a02202-2dee-45ff-9fd3-6eccd595e791.JPG

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. Sinds mei 2015 wordt er wekelijks getekend en geschilderd in de ateliers die we huren bij de Krekul. De begeleiding is in handen van professionele kunstenaars die worden ondersteund door een team betrokken en bekwame vrijwilligers.


510820d2-fcee-4e41-93f4-8aeec7b9fb7c_edited.jpg

Bij Beeldkracht gaat het om kunstbeoefening. De cursisten leren hoe ze hun leefwereld en emoties kunnen vertalen in beelden. Er wordt zowel figuratief als abstract gewerkt en er is ruimte voor experiment in materialen en technieken. Kunst is het middel tot communicatie en onze cursisten ervaren een enorme vrijheid. Ze hoeven niet te voldoen aan bepaalde verwachtingen en ontdekken nieuwe talenten en mogelijkheden.


ea1021ad-8f0e-4a33-94cf-5f99f628f0db_edited_edited.jpg

Bij Beeldkracht gaan we uit van wat er wél kan. Door in te zetten op mogelijkheden i.p.v. uit te gaan van beperkingen die samenhangen met dementie/geheugenverlies, ontwikkelen onze cursisten zich op een positieve manier. Dit draagt enorm bij aan het gevoel van welzijn en autonomie in een periode waarin er sprake is van verlies.


fe7c33ca-0715-4b24-bba9-038c706d07b3_edited.jpg

Voor mensen die bijna niet meer in het theater komen en geen concert of dansvoorstelling meer bezoeken, was het een fantastische ervaring om een professionele zangeres en danseres in ons atelier life te zien optreden. De verschillende liederen en dansen waren aanleiding voor grote schetsen op het doek.

f7ec7831-a4cb-4428-a4c4-c9d4eb3248a9.JPG

Tijdens de expositie wordt een korte film getoond van het project dat ondersteund is door het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, organiseert Beeldkracht samen met Dementie Coöperatie Oisterwijk een inspiratiemiddag in Tiliander.
We willen laten zien dat mensen met geheugenproblemen mee doen en dat cultuurparticipatie en kunstbeoefening daar een heel belangrijke rol in kunnen vervullen.


 

Een nieuwe lente...

Drie schilders en een fotokunstenaar

 
 

Ernst Schade

Religie in Beeld

 
 
FotoSiteVierkant.jpg

I WANT

In de expositie I WANT presenteren zich vier jonge makers. Zij hebben allemaal hun eigen werkwijze, inspiratiebronnen en kijk op de wereld. In deze expositie brengen zij hun werk samen en laten zij contrasten en overeenkomsten zien.

 

Moergestel Kreatief

Een feest van herkenning, vanaf 17 december tot 10 januari.
Onderstaand de deelnemers met één van hun werken.

 
 
IMG_5302_edited.jpg

Jan van de Wouw

schilderen is zijn tweede natuur. Als schildervriend van Pierre Wolfs uiteraard aanhanger van de Haagse School en een deelnemer aan Moergestel Kreatief van het eerste uur.