KUNST VAN EMAILLE

van 3 t/m 25 september 2022

Expositie van leden van de VNE
Vereniging Nederlandse Emailleurs
17 exposanten

emailleflyer_edited.jpg
 
 
cristine.png

Christine van der Ree

De onderwerpen die zij kiest voor haar emaille-werken zijn existentieel, betrekking hebbend op het bestaan. Zoals Omarmen een verwijzing is naar de liefde.  Haar andere werken die te zien zijn refereren aan hoop, de kracht van de natuur, energie, water en meer.

Louis Dirkx      1 t/m 8 oktober 2022

Al ruim 40 jaar ben ik bezig met schilderen in mijn vrije tijd. Mijn beroep lag op een heel ander vlak. Begonnen als autodidact, ben ik later een aantal jaren avondstudie gaan volgen aan de kunstacademie in Arendonk ( België ).Ook behaalde ik het vakdiploma illustratief tekenen en schilderen. Aanvankelijk hield ik mij bezig met traditionele thema’s zoals portretten en mensfiguren, waarna ik meer surrealistische voorstellingen ben gaan maken. Ik ben gefascineerd door organische vormen, lijnen en het spel met kleuren en effecten. Daarbij probeer ik de gevoelige relatie tussen levende wezens in een surrealistische omgeving tot uitdrukking te brengen. In mijn werk gebruik ik verschillende materialen en technieken, maar acryl op doek heeft mijn voorkeur. Sinds mijn pensionering ben ik me ook veel met digitaal schilderen gaan bezighouden. Het creëren vanuit eigen fantasie is voor mij erg belangrijk en ik hoop die bij de kijker ook te kunnen prikkelen.

Open mind

woman-with-brains1_edited.jpg

Seacape

woman being_edited_edited_edited_edited.jpg

Pollination

webvlinder.jpeg
 

Ons Atelier    14 t/m 23 oktober 2022

Ria van der Avoird

Mijn werk gaat over mensen, vaak  over kinderen.
Geïnspireerd door hun uiterlijk,
Benieuwd naar wat er in hen omgaat!

foto kindertjes ria.JPG
2 Jopy Deenen van Zon.jpeg

Jopy Deenen van Zon

Mijn landschappen schilder ik zonder speciale bedoeling of boodschap.
Voorop staat lekker schilderen, verf en kleuren mengen op het doek.
Ik heb wel een foto of een beeld als uitgangspunt in mijn hoofd.
Als het resultaat blijft boeien ben ik tevreden.

Astrid Bakker

Het uitgangspunt voor mijn werk is altijd persoonlijk.
Aan de basis ligt een herinnering, gevoel, beeld, ervaring.
Hiermee ga ik op zoek naar een compositie en naar kleuren die harmonieus samengaan 
of waarbij juist iets wringt.

3 Astrid Bakker.jpg
4 Marieke Telgenhof.jpeg

Marieke Telgenhof

Blik op eindig
Schilderen is een van de manieren waarop ik rouw om de dood van mijn dochtertje Billie.
Er zijn momenten -soms kort, soms dagenlang- dat ik als het ware in de loop van een revolver kijk.
De herinneringen aan mijn korte leven met Billie stuiteren dan voorbij en ik weet niet hoe ik verder moet.
Door erover te schilderen, geef ik gevoelens de ruimte die moeilijk te bespreken zijn.

Annemieke Lechner

Als olieverf schilder maakt Annemieke werk waarin ze zoekt naar contrasten in kleur, donker en licht, 
materiaalgebruik en vorm.
In haar recente werk maakt ze digitale collages als voorstudie voor een schilderij. 
Getekende figuren worden in een abstract surrealistisch landschap geplaatst, 
alsof ze uit hun vertrouwde omgeving zijn geplukt en in deze vreemde wereld zijn gedropt.

5 Annemieke Lechner.jpg
Pauline1_1024p_2020_30x31x21_PrintOpFoamboard.jpg

Pauline van Zundert

De sculpturen van Pauline ontstaan op basis van foto's van abstracte composities die zij overal tegenkomt, 
vooral in de hedendaagse architectuur.
Door middel van knippen en vouwen ontstaat een nieuw ruimtelijk beeld waarbij zij zoekt naar composities 
die vanuit verschillende gezichtspunten een heel verschillend beeld opleveren, van breed naar heel slank, van robuust tot kwetsbaar.

Monique Klaassens

Mijn schilderijen bewegen zich vaak op het vlak 
tussen wel en niet,
tussen verleden en toekomst,
slapen en waken.
Zwevend in tijd.
Zijn de figuren nog net zichtbaar, omdat ze aan het verdwijnen zijn of zijn ze nog niet zichtbaar omdat ze opkomen.

4-Ida-Ilse_edited.jpg
 

Bijzonder Natuurlijk

van 15 t/m 24 oktober

image0-2_edited.jpg
 

ART-XPRESSIEF   13 t/m 28 mei 2023

Art-Xpressief is een kunstcollectief met als doel om samen te exposeren. Omdat er verschillende disciplines zijn in onze groep zijn onze exposities altijd verrassend en dynamisch.

alie.jpg

Ali Kleinhuis

MICHEL VERHOEF.png

Michel Verhoef

ERWIN HOUSSIN.png

Erwin Houssin

KARLA KASSENAAR.png

Karla Kassenaar

MARTINE ROELSTRAETE_edited.jpg

Martine Roelstraete

 

Ernst Schade

Religie in Beeld

 
 

Andere Kost

Carla van Gisbergen, Teun op 't Hoog, Maartje van Dokkum (RestinPaint) en Anita Evers. Een bijzondere combinatie van gefotografeerde en geschilderde landschappen, getekende en geschilderde figuren/composities en "handpainted leather jackets"
van 26 maart t/m 3 april 2022

 
klaprozenveld groot zonder rand.jpg

Carla van Gisbergen

Als beeldend kunstenaar combineer ik vrij werk met opdrachten. Daarnaast geef ik teken- en schilderles aan volwassenen en run ik een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking die zich bij mij kunnen ontplooien op creatief gebied.


Mijn vrije werk kenmerkt zich in eerste instantie door het materiaal waarop geschilderd is, gepoedercoat metaalplaat. Ik laat een metalen rand vrij die ook dienst doet als lijst. Mijn werk is een combinatie van abstracte en realistische elementen. Ik maak gebruik van diverse materialen, ook wel “mixed media”genoemd. De laatste jaren ben ik me gaan bekwamen in landschappen. Ik vind inspiratie in mijn eigen omgeving. Overal schuilt wat moois, als je er oog voor hebt. 

teun1.jpg

Teun Op 't Hoog

"In mijn werk probeer ik middels abstractie en absurditeit tegenwicht te bieden aan de schijnbare zinnigheden van het aards en maatschappelijk bestaan".

maartje3_edited.jpg

Maartje van Dokkum
RestinPaint

Mijn schilderhobby is ontsproten uit liefde voor de muziek wat het merendeel van deze samenleving zou bestempelen als "herrie". Deze herrie is hardrock, heavy metal, thrash metal, death metal, black metal, en allerlei andere subsoorten binnen deze muziek. Niet dat dit onderscheid heel erg veel uitmaakt voor de leken, voor wie het geluid van scheurende gitaren één pot nat is. Veel mensen krijgen een te overweldigende indruk van deze extreme muziek, waardoor ze het niet graag luisteren. Zelf ben ik een nogal gevoelig persoon die veel tijd en energie nodig heeft om alledaagse indrukken te verwerken, maar gek genoeg heeft de extreme muziek een averechts effect: Hardrock en metal maken mij heel erg blij en ontspannen. Als ik een baaldag heb werkt de rock 'n roll van Motörhead voor mij zoals een paracetamol tegen de hoofdpijn werkt. Ik gun iedereen zo'n therapeutisch helend effect, wat voor soort muziek je dan ook liefhebt.
Concerten zijn niet alleen fysieke bijeenkomsten om deze muzikale extase te beleven, maar zijn tevens ook de plaatsen waar je (nieuwe) gelijkgestemden ontmoet en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Muziek zorgt dus ook voor verbinding, net zoals kunst dat doet.

Uit liefde voor de muziek ben ik de albumhoes kunstwerken van bands gaan naschilderen. Dit begon allemaal met mijn wens om een gigantische poster van de band YOB te vinden om de muur van mijn kamer op te fleuren. Ik kon nergens op het internet een kant-en-klare poster vinden, dus besloot ik om het simpelweg zelf te maken met restjes rijstpapier van de kringloopwinkel en wat verf. Het resultaat valt hier te zien. Het naschilderen gaf mij zo'n kick, dat ik besloot om meer albumhoezen na te schilderen, maar dan ook op leer- en spijkerjassen. Nu ben ik niet totaal uniek bezig omdat ik louter bestaande albumhoezen naschilder. Je zou hierop kunnen aanmerken dat algehele figuratieve kunst is niet origineel is in dezelfde zin: De landschapschilder schildert een landschap na, een portretmaker schildert hoofden na. Ik geef echter altijd mijn eigen draai aan iedere albumhoes tribute. Mijn werk is dan ook een persoonlijk eerbetoon aan de gave bands en hun muziek.

Het mooiste aan mijn draagbare kunst, is dat je niet eens naar een museum hoeft! Iedereen kan zich laten fascineren door een blik te werpen op zoiets simpels als de achterkant van een kledingstuk. Onderwerpen als schedels en satanische taferelen zullen weliswaar niet ieder ding zijn, maar het is juist het leuke om met deze onbekende wereld in contact te komen. Deze wereld draait niet om het schone, maar om het ruige verval en duisternis. Ik schilder tevens graag allerlei lieflijke dingen (zoals bloemen) in opdracht, maar zelf geef ik de voorkeur aan mysterieuze en duistere thema's. De thematiek van mijn jasjes hoeft je niet per sé te bekoren om de executie van vormen en kleuren te waarderen. Zeker in een straatbeeld waar iedereen dezelfde soort kleren draagt van modeketens -een conformistische eenheidsworst- is het leuk om überhaupt iets totaal ongewoons te zien. De verbinding tussen kunst en muziek wordt zowel op straat als bij deze expositie dichter naar u gebracht.

4-Anita Evers-Natural mood-_edited.jpg

Anita Evers

"De camera als penseel" Ik maak graag schilderachtige foto's door verschillende technieken toe te passen ,of gebruik van speciale lenzen of het bewegen van mijn camera, mijn foto's stralen vaak een zachte dromerige sfeer uit. De natuur is mijn grote inspiratiebron ! Vaak ben ik in het noorden van Nederland op zoek naar weids lege landschappen, een mooi contrast met de zachte sfeer foto's.

 

Salman Ezzammoury

Salman Ezzammoury, Nederlandse beeldend kunstenaar geboren in 1959 in het Noord Marokkaanse Tetouan, verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk.
Hij combineert schilderen en fotografie.
Van 5 t/m 20 maart 2022

 
5.jpg
4.jpg
3_edited_edited.png
 
Salman-Ezzammoury-expositie-1_edited.jpg

Salman legt een boodschap in zijn werk. Hij is van meningdat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

 

Moergestel Kreatief

Een feest van herkenning, vanaf 5 t/m 19 februari
Onderstaand de 21 deelnemers met één van hun werken.

 
 
IMG_5302_edited.jpg

Jan van de Wouw

schilderen is zijn tweede natuur. Als schildervriend van Pierre Wolfs uiteraard aanhanger van de Haagse School en een deelnemer aan Moergestel Kreatief van het eerste uur.