KUNST VAN EMAILLE

van 3 t/m 25 september 2022

Expositie van leden van de VNE
Vereniging Nederlandse Emailleurs
17 exposanten

emailleflyer_edited.jpg
 

Louis Dirkx      1 t/m 8 oktober 2022

Al ruim 30 jaar ben ik bezig met schilderen. Ik ben voornamelijk autodidact. Ik ben begonnen met traditionele thema’s zoals portretten en mensfiguren, waarna ik meer surrealistische voorstellingen ben gaan maken.
Ik ben gefascineerd door organische vormen, lijnen en het spel met kleur effecten. Ik probeer de gevoelige relaties tussen levende wezens in een surrealistische omgeving tot uitdrukking te brengen. Met mijn werk hoop ik om de kijker te inspireren en uit te nodigen om deel te nemen in een fantasiewereld. 

Women-with-brains

woman-with-brains1_edited.jpg

Seacape

cimg0002-21.webp

Webvlinder

webvlinder.jpeg
 

Ons Atelier    14 t/m 23 oktober 2022

Ria van der Avoird

Info volgt

1 Ria van der Avoird.JPG
2 Jopy Deenen van Zon.jpeg

Jopy Deenen van Zon

Info volgt

Astrid Bakker

Info volgt

3 Astrid Bakker.jpg
4 Marieke Telgenhof.jpeg

Marieke Telgenhof

Info volgt

Annemieke Lechner

Info volgt

5 Annemieke Lechner.jpg
Pauline1_1024p_2020_30x31x21_PrintOpFoamboard.jpg

Pauline van Zundert

Info volgt

Monique Klaassens

Info volgt

4-Ida-Ilse_edited.jpg
 

Miranda Art    4 t/m 20 november 2022

What’s in Stock

unnamed.jpg

info volgt

unnamed-6.jpg

info volgt

unnamed-2.jpg

info volgt

 

ART-XPRESSIEF   13 t/m 28 mei 2023

Art-Xpressief is een kunstcollectief met als doel om samen te exposeren. Omdat er verschillende disciplines zijn in onze groep zijn onze exposities altijd verrassend en dynamisch.

alie.jpg

Ali Kleinhuis

MICHEL VERHOEF.png

Michel Verhoef

ERWIN HOUSSIN.png

Erwin Houssin

KARLA KASSENAAR.png

Karla Kassenaar

MARTINE ROELSTRAETE_edited.jpg

Martine Roelstraete

 

Ernst Schade

Religie in Beeld

 
 

Andere Kost

Carla van Gisbergen, Teun op 't Hoog, Maartje van Dokkum (RestinPaint) en Anita Evers. Een bijzondere combinatie van gefotografeerde en geschilderde landschappen, getekende en geschilderde figuren/composities en "handpainted leather jackets"
van 26 maart t/m 3 april 2022

 
klaprozenveld groot zonder rand.jpg

Carla van Gisbergen

Als beeldend kunstenaar combineer ik vrij werk met opdrachten. Daarnaast geef ik teken- en schilderles aan volwassenen en run ik een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking die zich bij mij kunnen ontplooien op creatief gebied.


Mijn vrije werk kenmerkt zich in eerste instantie door het materiaal waarop geschilderd is, gepoedercoat metaalplaat. Ik laat een metalen rand vrij die ook dienst doet als lijst. Mijn werk is een combinatie van abstracte en realistische elementen. Ik maak gebruik van diverse materialen, ook wel “mixed media”genoemd. De laatste jaren ben ik me gaan bekwamen in landschappen. Ik vind inspiratie in mijn eigen omgeving. Overal schuilt wat moois, als je er oog voor hebt. 

teun1.jpg

Teun Op 't Hoog

"In mijn werk probeer ik middels abstractie en absurditeit tegenwicht te bieden aan de schijnbare zinnigheden van het aards en maatschappelijk bestaan".

maartje3_edited.jpg

Maartje van Dokkum
RestinPaint

Mijn schilderhobby is ontsproten uit liefde voor de muziek wat het merendeel van deze samenleving zou bestempelen als "herrie". Deze herrie is hardrock, heavy metal, thrash metal, death metal, black metal, en allerlei andere subsoorten binnen deze muziek. Niet dat dit onderscheid heel erg veel uitmaakt voor de leken, voor wie het geluid van scheurende gitaren één pot nat is. Veel mensen krijgen een te overweldigende indruk van deze extreme muziek, waardoor ze het niet graag luisteren. Zelf ben ik een nogal gevoelig persoon die veel tijd en energie nodig heeft om alledaagse indrukken te verwerken, maar gek genoeg heeft de extreme muziek een averechts effect: Hardrock en metal maken mij heel erg blij en ontspannen. Als ik een baaldag heb werkt de rock 'n roll van Motörhead voor mij zoals een paracetamol tegen de hoofdpijn werkt. Ik gun iedereen zo'n therapeutisch helend effect, wat voor soort muziek je dan ook liefhebt.
Concerten zijn niet alleen fysieke bijeenkomsten om deze muzikale extase te beleven, maar zijn tevens ook de plaatsen waar je (nieuwe) gelijkgestemden ontmoet en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Muziek zorgt dus ook voor verbinding, net zoals kunst dat doet.

Uit liefde voor de muziek ben ik de albumhoes kunstwerken van bands gaan naschilderen. Dit begon allemaal met mijn wens om een gigantische poster van de band YOB te vinden om de muur van mijn kamer op te fleuren. Ik kon nergens op het internet een kant-en-klare poster vinden, dus besloot ik om het simpelweg zelf te maken met restjes rijstpapier van de kringloopwinkel en wat verf. Het resultaat valt hier te zien. Het naschilderen gaf mij zo'n kick, dat ik besloot om meer albumhoezen na te schilderen, maar dan ook op leer- en spijkerjassen. Nu ben ik niet totaal uniek bezig omdat ik louter bestaande albumhoezen naschilder. Je zou hierop kunnen aanmerken dat algehele figuratieve kunst is niet origineel is in dezelfde zin: De landschapschilder schildert een landschap na, een portretmaker schildert hoofden na. Ik geef echter altijd mijn eigen draai aan iedere albumhoes tribute. Mijn werk is dan ook een persoonlijk eerbetoon aan de gave bands en hun muziek.

Het mooiste aan mijn draagbare kunst, is dat je niet eens naar een museum hoeft! Iedereen kan zich laten fascineren door een blik te werpen op zoiets simpels als de achterkant van een kledingstuk. Onderwerpen als schedels en satanische taferelen zullen weliswaar niet ieder ding zijn, maar het is juist het leuke om met deze onbekende wereld in contact te komen. Deze wereld draait niet om het schone, maar om het ruige verval en duisternis. Ik schilder tevens graag allerlei lieflijke dingen (zoals bloemen) in opdracht, maar zelf geef ik de voorkeur aan mysterieuze en duistere thema's. De thematiek van mijn jasjes hoeft je niet per sé te bekoren om de executie van vormen en kleuren te waarderen. Zeker in een straatbeeld waar iedereen dezelfde soort kleren draagt van modeketens -een conformistische eenheidsworst- is het leuk om überhaupt iets totaal ongewoons te zien. De verbinding tussen kunst en muziek wordt zowel op straat als bij deze expositie dichter naar u gebracht.

4-Anita Evers-Natural mood-_edited.jpg

Anita Evers

"De camera als penseel" Ik maak graag schilderachtige foto's door verschillende technieken toe te passen ,of gebruik van speciale lenzen of het bewegen van mijn camera, mijn foto's stralen vaak een zachte dromerige sfeer uit. De natuur is mijn grote inspiratiebron ! Vaak ben ik in het noorden van Nederland op zoek naar weids lege landschappen, een mooi contrast met de zachte sfeer foto's.

 

Salman Ezzammoury

Salman Ezzammoury, Nederlandse beeldend kunstenaar geboren in 1959 in het Noord Marokkaanse Tetouan, verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk.
Hij combineert schilderen en fotografie.
Van 5 t/m 20 maart 2022

 
5.jpg
4.jpg
3_edited_edited.png
 
Salman-Ezzammoury-expositie-1_edited.jpg

Salman legt een boodschap in zijn werk. Hij is van meningdat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

 

Moergestel Kreatief

Een feest van herkenning, vanaf 5 t/m 19 februari
Onderstaand de 21 deelnemers met één van hun werken.

 
 
IMG_5302_edited.jpg

Jan van de Wouw

schilderen is zijn tweede natuur. Als schildervriend van Pierre Wolfs uiteraard aanhanger van de Haagse School en een deelnemer aan Moergestel Kreatief van het eerste uur.