top of page

za 05 mrt

|

Moergestel

Salman Ezzammoury

Werk met een zeer poëtisch karakter en ruimte voor de eigen associatie van de kijker...

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Salman Ezzammoury
Salman Ezzammoury

Time & Location

05 mrt 2022, 11:00 – 20 mrt 2022, 17:00

Moergestel, Sint Jansplein 5, 5066 AR Moergestel, Netherlands

About the event

Salman Ezzammoury, Nederlandse beeldend kunstenaar geboren in 1959 in het Noord Marokkaanse Tetouan, verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij combineert schilderen en fotografie. 

Hij werd al spoedig een succesvol kunstenaar, meer nog dan fotograaf, dat wil zeggen dat hij niet probeert de wereld zo realistisch mogelijk weer te geven, maar dat hij door het toepassen van diverse technieken, een extra dimensie aan zijn werk weet toe te voegen. Hij wil zijn onderwerp zo dicht mogelijk benaderen, hij wil er bijna in kruipen om zo de kern bloot te leggen. 

Daarnaast houdt hij van mensen: hij is oprecht geïnteresseerd in zijn medemens en weet deze op een liefdevolle manier te portretteren. Moeiteloos heeft hij de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk meegemaakt. Waar hij in het verleden zijn negatieven op verschillende manieren fysiek wist te bewerken, gebruikt hij tegenwoordig allerlei technieken ontleend aan de beeldende kunst, om zijn foto’s tot unieke kunstwerken te transformeren.

Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker Salman houdt er van om te reizen en zo de wereld verder te verkennen. De afgelopen jaren ondernam hij reizen naar onder andere Hong Kong, Japan en IJsland. Ook die reizen resulteerden weer in veel nieuw werk dat op verscheidene exposities in binnen- en buitenland te zien was. 

Inmiddels heeft hij sinds 1987 al meer dan 300 exposities in binnen- en buitenland op zijn naam staan.

En Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld. Website

Share this event

Event Info: Events
bottom of page